Yritysten kustannustuen haku on avoinna 7.7.-31.8.2020


Kustannustuki.JPG

Uusi yritysten kustannustuen haku on nyt auki ajalla 7.7.2020 - 31.8.2020

Tuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia kustannuksia. Tuen myöntää Valtiokonttori. Uuden kustannustuen määrä on sidottu yrityksen tekemään liikevaihtoon, koronaepidemian vaikutukseen sekä yrityksen kiinteiden kustannusten määrään.

Tuki soveltuu työllistäville yrityksille ilman työntekijämäärän ylärajaa sekä myös yksinyrittäjille. Aiemmin saadut tuet eivät poissulje kustannustukea, mutta jo saadut tuet vähentävät maksettavan kustannustuen määrää.

Katso webinaaritallenne kustannustuesta
Tässä webinaarin esitysdiat

Kolme asiaa määrittelee kustannustuen saatavuuden ja määrän

1. Yrityksesi toimiala kuuluu koronaepidemiasta yleisesti kärsineiden toimialojen listalle. Oman tilanteen voi tarkistaa Valtiokonttorin toimialahausta. Jos toimialasi ei suoraan kuulu tuen piiriin, voit silti hakea tukea erityisen painavasta, koronapandemiaan liittyvästä syystä.
Toimialahakulista täällä

2. Yrityksen liikevaihto on koronaepidemian vuoksi pudonnut huhti-toukokuussa yli 30% vertailuajankohtaan nähden. Vertailuajankohta on maalis-kesäkuun 2019 myynnin kuukausittainen keskiarvo. Jos yritys on perustettu 1.3.2019 tai myöhemmin, vertailukauden myynti on vuoden 2020 tammi-helmikuun myynnin keskiarvo.
Tuki perustuu tietoihin yrityksen vertailuajankohdan liikevaihdosta ja tukikauden liikevaihdosta, yrityksen ilmoittamista tukikauden kiinteistä kustannuksista ja palkkakustannuksista. Tuen perusteena olevan huhtikuun 2020 myyntitiedon sekä vertailuajankohdan liikevaihtotiedot saadaan lähtökohtaisesti Verohallinnon Valtiokonttorille toimittamista tiedoista. Tukikaudelta maksetut yrityksen työntekijöiden palkkauskulut Valtiokonttori saa Tulorekisterin tietojen mukaan.

3. Yrityksellä on sellaisia kiinteitä kustannuksia (esimerkiksi vuokrakustannuksia, joita ei ole voitu merkittävästi sopeuttaa.

Voit arvioida oman kustannustukesi valtiokonttorin sivuilla

Valtiokonttori on avannut laskurin, jolla yritys voi arvioida mahdollisen kustannustuen määrän. Selvitä laskentaa varten maalis-kesäkuun 2019 keskimääräinen kuukausiliikevaihtosi sekä huhtitoukokuun 2020 keskimääräinen liikevaihtosi. Selvitä lisäksi maksamiesi kiinteiden kulujen määrä. Syötä nämä sekä jo saamasi tuet laskuriin ja saat tuloksesi arvion mahdollisen kustannustukesi määrästä.
Kustannustukilaskuri täällä

Kustannustukea tulee hakea Valtiokonttorista 31.8.2020 mennessä.
Hae kustannustukea täältä (Valtionkonttori.fi)

Lue lisää täältä (Valtionkonttori.fi)
Kysymyksiä ja vastauksia kustannustuesta

Julkaistu: 8.6.2020 14:38

Takaisin