KulTa-hanke

Kuluttajat ruokatalouden keskiössä - KulTa -hanke parantaa varsinaissuomalaisten elintarvikealan mikro- ja pk-yritysten kilpailukykyä välittämällä uusinta tietoa infotilaisuuksien ja viestinnän avulla sekä mahdollistamalla aktiivisesti yritysten välisiä kumppanuusverkostoja, demonstraatioita ja järjestämällä ammattilaisten opintomatkoja.

Hankkeen tavoitteena on synnyttää uutta liiketoimintaa, uusia liiketoimintamalleja ja kasvua mikro- ja pk-elintarvikeyritysten keskuudessa korostamalla vuoropuhelua kuluttajien kanssa. Samalla kannustetaan mikro- ja pk-elintarvikeyrityksiä hyödyntämään erilaisia teknologioita ja digitaalisia ratkaisuja liiketoiminnan kannattavuuden parantamiseksi.

KulTa-hanke rahoitetaan Varsinais-Suomen alueella Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Varsinais-Suomen Ely-keskuksen päätöksellä. Toimintaa koordinoi Turun yliopiston Brahea-keskus. Yrityssalon ohella osatoteuttajina ovat Ukipolis Oy, Novida Ammattiopisto ja lukio, Kemiönsaaren kunta ja Paraisten kaupunki.