Ilmoittaudu tapahtumaan

6.2. (Salo IoT Campus, kokoustila 2009)

Hypestä kohti oikeita ratkaisuja: Al ja Blockchain -helppotajuinen esittely ja case-esimerkkejä

Esittelemme hauskassa, helppotajuisessa luennossa matalan kynnyksen tapoja ottaa koneoppimis- ja lohkoketjutekniikoita käyttöön osaksi yrityksen palveluita ja ohjelmistoja. Nopea, helppo aloitus ja varhaiset pienet onnistumiset mahdollistavat suurempien muutosten aloittamisen yrityksen toiminnassa.

Ajankohta: Keskiviikko 6.2 klo 9-14 (vko 6)
Paikka: Salo IoT Campus, nh 2009
Rajoitettu määrä paikkoja täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Aiempaa osaamista ei vaadita. Tapahtuman tavoite on avata näkymiä ratkaisuihin ja tarjota mahdollisuuksia sekä liiketoiminnan kehittämisen, että ohjelmoinnin parissa työskenteleville.

Ohjelma:
8.45-9.00 Aamukahvit
9.00 Luennot ja demot
11-12 Lounas. Omakustanteinen
12-14 Luennot ja demot
14.00 Iltapäiväkahvit sekä lopetus

Luennolla ei käsitellä matemaattisia malleja, vaan sovelluskohteita ja tapoja hyödyntää valmiita osaratkaisuja. Mukana on useita demoja ja case-esimerkkejä.

Koneoppimisen ja laajemmin AI:n käyttö etenee Suomessa hitaasti. Kynnystä nostaa osaajien puute, koettu datan puute - ja hyödyntämisen kohteiden keksimisen vaikeus liiketoiminnan näkökulmasta.

Blockchain eli lohkoketjut taas yhdistetään usein virhellisesti vain kryptovaluuttoihin, kuten bitcoiniin tai moneroon. Lohkoketjujen hyödyntämiskohteita on kuitenkin paljon enemmän. Liiketoiminnassa lohkoketjuja voidaan hyödyntää maksujärjestelmien lisäksi esimerkiksi alkuperätiedon tallettamisessa ja todentamisessa sekä toimitusketjun optimoinnissa.
Esimerkkinä käy vaikkapa täysluomumaidon tuotantoketju https://www.arla.fi/tikantila/

Tapahtuman järjestää

Yrityssalo Oy yhteistyössä "Innovaatioekosysteemit kehityksen ajureina 2018" -hankkeen kanssa

Lisätietoja

Markku Oksman | p. 050 313 1042 | markku.oksman@yrityssalo.fi

Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan ei ole avoinna.